Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΚΛΟΓΕΣ 2007: ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ

Αύγουστος 2007. Όλη η Ελλάδα καίγεται. Η Πεντέλη, η Αχαΐα, η Πάρνηθα, η Κορινθία… Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιεργήσιμης γης, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες… Η περιβαλλοντολογική καταστροφή ανυπολόγιστη, οι πλημμύρες που αναμένονται το χειμώνα τρομάζουν και τον πιο αισιόδοξο. Βέβαια, η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί σημαντικό εθνικό λόγο δράσης για την κυβέρνηση. Αντιθέτως άλλοι πιο σημαντικοί ΄΄εθνικοί΄΄ λόγοι την ωθούν να προκηρύξει εκλογές express και να αφήσει σε μεγάλα ΄΄θα΄΄ τα μέτρα για τη μείωση της περιβαλλοντολογικής καταστροφής και για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές.
Αύγουστος 2007. Μετά από πολλά χρόνια διακυβέρνησης από τη Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι νέοι συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε μεταπτυχιακό για να δουλέψουμε delivery. Είναι κοινά αποδεκτό ότι είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει με σιγουριά χειρότερα από την προηγούμενη. Δουλεύουμε part- time και θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς. Βέβαια ούτε η κατάσταση αυτή αποτελεί σημαντικό ΄΄εθνικό΄΄ λόγο αφύπνισης της κυβέρνησης. Αντίθετα, η κυβέρνηση μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για τις μεγάλες επιχειρήσεις και ανακαλύπτει φοροαπαλλαγές για την εκκλησία. Και ανακαλύπτει άλλους εθνικούς λόγους για να προκηρύξει εκλογές express.
Αύγουστος 2007. Οι συνταξιούχοι πεινάνε. Τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν ούτε για τα φάρμακά τους και όποιος μιλάει για δωρεάν υγεία θεωρείται ρομαντικός. Δεν είναι, όμως, ούτε αυτό εθνικό ζήτημα. Άλλα θεωρεί ο κ. Καραμανλής εθνικά ζητήματα και προκηρύσσει εκλογές.
Αύγουστος 2007. Είναι νωπό στις μνήμες όλων μας ένα μεγαλειώδες κίνημα νεολαίας που ζητά δημόσια και δωρεάν παιδεία και αντιδρά στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας παιδείας από την κυβέρνηση. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές κατεβαίνουν κάθε εβδομάδα στους δρόμους και αντιμετωπίζουν τη σκληρή καταστολή της κυβέρνησης. Αλλά ούτε αυτό είναι ΄΄εθνικό΄΄ ζήτημα για την κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής προκηρύσσει εκλογές express για άλλα εθνικά ζητήματα.
Προκηρύσσει εκλογές για να αιφνιδιάσει τον κόσμο, να τον πετύχει στις παραλίες και τις διακοπές, να υποβαθμίσει τον πολιτικό λόγο και να μη χρειασθεί η κυβέρνηση να αναπτύξει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της. Να συγκαλύψει το τεράστιο σκάνδαλο της κατακρεούργησης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και να μην υπάρχει χρόνος να βγουν στο φως τα πορίσματα της δικαιοσύνης για την υπόθεση.
Μα αυτοί δεν είναι λόγοι εθνικοί! Είναι καθαρά κομματικοί! Ο κ. Καραμανλής έχει μια ηθελημένη σύγχυση στο μυαλό του των εννοιών κομματικό και εθνικό. Με λογικές του στυλ ΄΄το κράτος είμαι εγώ΄΄ προσπαθεί να κλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού.
Εμείς, οι νέοι του Συνασπισμού, καλούμε τους πολίτες να σταθούν στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα. Να στηρίξουν το Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ώστε τα αιτήματα των κινημάτων να εκφρασθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να παλέψουμε όλοι μαζί για πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Ενάντια στους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις. Ενάντια στην ανεργία και τη μερική απασχόληση. Ενάντια στην αντιμετώπιση του περιβάλλοντος ως πηγή πλουτισμού με οποιοδήποτε κόστος. Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Σ.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: